top of page
szurke.jpg
industrial-worker-labourer-factory-welding-steel-structure_1268x1080.jpg

HEGESZTÉS

AWI hegesztés - Argon védőgázas,Wolframelektrodás,Inergázas (semleges) hegesztési folyamat, közismert neve még a TIG (Tungsten Inert Gas) hegesztés. A volframelektródás ívhegezstés eljárás, mely nem leolvadó, volfram elektródát alkamaz. TIG hegesztési mód esetén a hegesztőív a munkadarab és a wolframelektróda között képződik. A hegesztendő felület, az ív és az elektróda védeleméről -a levegőben lévő szennyeződésekkel szemben- a hegesztőpisztolyból kiáramló nemesgáz (Argon) gondoskodik.

CO hegesztés - A fogyóelektródás védőgázas ívhegesztésnél (MIG, vagy MAG ívhegesztésként is ismert) villamos ív jön létre a folyamatosan előtolt tömör huzalelektróda vége és a munkadarab között. Az ívet és a hegesztési ömledéket semleges, vagy aktív gázsugár védi. Az eljárás a legtöbb anyag számára alkalmas és a hegesztőanyagok a fémek széles választékához kaphatók. 

Robothegesztés - Az elemek hegesztésnek gyorsaságával és minőségével kapcsolatos optimalizálás terén a legjobb módszer a robothegesztés alkalmazása. A megfelelően konfigurált hegesztőállás használata a legjobb minőségű varratot garantálja a költségek alacsonyan tartásával. Ennek előfeltétele hosszú szériák kivitelezése, mert a robot üzembe helyezése és a szükséges hegesztő sablon elkészítése állandó költséget jelent, aminek a vállalása akkor indokolt, ha a megrendelés jelentős számú termékről szól.

CNC Robothegesztőgép típusa:

Daihen Varstroj VRC FD B4L 

bottom of page